Sverige har öppnat upp – men inte servicehuset

Bjursdalens servicehus i Boxholm kallar sig också "Trivselhuset". Var är trivseln i dag, frågar sig insändarskribenterna.

Insändare 17 maj 2022 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har anhöriga och vänner som bor på Bjursdalens servicehus. Det var protester när de flyttade dit, men efter en kort tid så stortrivdes de. Det fanns något att göra varje dag. Så kom pandemin och allt stängdes ner. Nu har Sverige öppnats igen, men inte servicehuset! 

EN kvinna gör vad hon kan, men vad händer när hon inte orkar mer? Servicehuset kallar sig också "Trivselhuset". Var är trivseln i dag? Vill gärna ha synpunkter på detta från Boxholms kommun och från ledningen för servicehuset. Fick också höra att matsalen ska stängas några veckor i sommar. Har aldrig hänt tidigare enligt gamla Boxholmare. Förklararing tack!

C och M A-son

 

Hallå Boxholms kommun! Har ni glömt servicehuset Bjursdalen och alla som bor där? Hur svårt kan det vara att ordna lite fredagsmys, enkel gymnastik, bingo, söndagskaffe och snälla ni, se till att väntjänsten återuppstår.

"I M-n"

 

Svar från Boxholms kommun:

Tack för synpunkterna. Som det beskrivs i insändaren så kallas Bjursdalen för “Trivselhuset”, och har varit navet för aktiviteter under lång tid. När pandemin slog till stängdes många gemensamma aktiviteter ner där, som i resten av Sverige, då vi hade ett gemensamt uppdrag att hindra smittspridning och skydda våra sköra äldre.

Från och med 2022-05-25 kommer vi återigen anordna fler gemensamma aktiviteter då en aktivitetsvärdinna har anställts. Under senaste åren har aktiviteter i mindre skala genomförts av frivilligorganisationer på Bjursdalen. Samarbetet med dessa kommer att fortsätta, då de är en stor resurs. För både social- och myndighetsnämnden och för förvaltningen är sociala aktiviteter inom våra verksamheter ett prioriterat mål under året.

När det gäller matsalen och stängningen under sommaren tydliggörs att samtliga personer som har matdistribution får den levererad i vanlig ordning. Matgäster som normalt besöker restaurangen har möjlighet att hämta en varm matlåda på plats. Matsalen som lokal kommer att vara öppen, dock ej bemannad som normalt under vecka 29–32.

Vi hoppas att era anhöriga och vänner kommer att märka en skillnad i Trivselhuset på Bjursdalen.

Susanna Kullman, socialchef i Boxholm


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Åke Sandberg (M): "Får vi inte fler kommuninvånare kommer vi aldrig kunna behålla servicen"

Åke Sandberg (M): "Får vi inte fler kommuninvånare kommer vi aldrig kunna behålla servicen"

Motionslopp för att fira att pandemin är över

Motionslopp för att fira att pandemin är över

23-årige Max står på SD:s lista i Boxholm: "Fyra år går fort inom politik"

23-årige Max står på SD:s lista i Boxholm: "Fyra år går fort inom politik"