Sverige har blivit Skandinaviens svarta får

Vad har vi i dagens samhälle för typ av yrkespolitiker som inte kan se till att lagar ändras så vi kan få bukt med denna vansinniga kriminalitet, menar insändarskribenten.

Våra grannländer måste upprätta gränskontroller mot Sverige. Vi måste med andra ord ändra våra lagar, menar insändarskribenten.

Våra grannländer måste upprätta gränskontroller mot Sverige. Vi måste med andra ord ändra våra lagar, menar insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2024-08-27 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hörde på radion att ungas samtal till Bris hade ökat med över 30 procent.

De unga vågar inte längre gå ut på sina egna innergårdar utan att bli antastade av buset som antingen skall råna dem på allt från telefoner, skor och andra kläder – till att de försöker med olika lockmedel få dem göra olika obekväma tjänster.

Vad har vi i dagens samhälle för typ av yrkespolitiker som inte kan se till att lagar ändras så vi kan få bukt med denna vansinniga kriminalitet. Hela Sverige är ju numera det svarta fåret i Skandinavien, där våra grannländer måste upprätta gränskontroller.

Vi måste med andra ord ändra våra lagar, så att alla som sysslar med kriminell verksamhet och i synnerhet verksamhetens ledare fängslas och får sitta av sitt straff utomlands, där fängelsevistelsen inte är så bekväm som här i Sverige. 

Polisen känner nästan alla dessa olika ledare, se då till att de döms för bland annat rekrytering och liknande. Det är här vår lagstiftning måste bli väsentligt strängare så vi på så vis kan ”hugga huvudet av hydran”.