Sverige – ett paradis för organiserad brottslighet

Bra jobbat svenska polisen i insatsen Trojan Shield.

Silkesvantarna måste av och grovhandskarna på för att få bukt med problemet, menar insändarskribenten.

Silkesvantarna måste av och grovhandskarna på för att få bukt med problemet, menar insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-06-16 09:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Måste dock reflektera över detta och ställa mig frågan hur det kan vara möjligt att av denna enorma, näst intill globala insats i totalt 16 länder med omkring 800 gripanden görs över 150 av dessa gripanden i Sverige...

Drygt 20 procent av alla gripna, i det översta skiktet av dessa tungt kriminella organisationer greps i Sverige. 

För mig finns endast en förklaring, det är rena brottssyndikatparadiset att befinna sig i eller vara bosatt i vårt land och bedriva global tung brottslighet.

 

Vi har många och stora problem i Sverige när det gäller dessa styrande toppskick. Det är ju inte av en slump att underhuggare/springpojkar i sin väg upp tar till allt grövre våld för att nå högre upp i dessa styrande toppskick där status, pengar och mindre utsatthet hägrar.

Som boende i Linköping har jag många gånger mött dessa problem, med de yngre gängen som grupperar sig på olika platser, stör vanligt folk på alla möjliga sätt, provokativt "dealar" narkotika helt öppet och ser om sin del av staden. 

De styrande toppskicken syns då och då till för att gjuta mod i dessa yngre gäng, visa att de har deras stöd, att de vakar över dem. De finns tydligt på plats om någon konflikt blossat upp, söker efter syndabockar.

 

Att det ska vara så svårt för våra nationellt styrande politiker att se denna problematik och vad den beror på är för mig helt ofattbart. Att lokal närvaro ofta, kanske hela tiden av polis inte bara när någon blir skjuten är ett steg i att skapa en lugn och trygg tillvaro för vanliga medborgare.

Kameraövervakning på många allmänna platser är ett ytterligare steg i detta och till sist måste silkesvantarna av och grovhandskarna på för att få bukt med rötterna till detta problem, integrationen, med tydliga kravställningar i alla möjliga former för att kunna ta del av det svenska välfärdssamhället och vara kvar i landet.