Svårt att trycka rätt på kortläsaren

Som samhället har utvecklats så anser jag att staten måste gå in och stävja individens rätt att använda kontanter, menar insändarskribenten.

Insändare 16 februari 2022 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Trött på alla som gnäller om kontanter" (10/2):

Jag väljer kontanter av två skäl. Jag har tidigare uttryckt mina åsikter till varför jag har valt att använda kontanter på Correns insändarsida. Men som insändarskribenten uttrycker sig "så tar vi det igen". 

På grund av en medfödd cp-skada har jag svårt med finmotoriken i mina händer och fingrar. Jag har svårt att till exempel trycka och sikta rätt på de små knapparna på en kortläsare. Stressen och ångesten växer inom mig ifall jag skulle vara i en lång kassakö och försöka slå in min kod med darrande och stela fingrar. Samtidigt som jag vet att kön bakom mig bara växer och växer. 

Den andra anledningen till att jag väljer kontanter är och den är minst lika viktig för mig och avgörande som den första. Sverige är en demokrati – eller? Det är jag/individen som själv avgör om han eller hon väljer att använda kontanter eller kort! Enligt min mening – i en demokrati – är det inte banker, affärskedjor, enskilda affärsidkare eller institutioner som avgör hur jag vill betala. Det är upp till individen själv att avgöra.

Kontanter är ett lagligt sätt att betala med. Som samhället har utvecklats så anser jag att staten måste gå in och stävja individens rätt att använda kontanter. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa