Sunt bondförnuft räcker långt

Grattis till er som har köpt tomter enligt Linköpings kommuns projekt stadsnära lantligt boende. Ni kommer att få en härlig levnadsmiljö ute på landet för er och era barn.

Parkera inte trafikfarligt på våra små grusvägar, uppmanar insändarskribenten nyinflyttade till lantligt boende.

Parkera inte trafikfarligt på våra små grusvägar, uppmanar insändarskribenten nyinflyttade till lantligt boende.

Foto: Hasse Holmberg

Insändare2021-04-15 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi som redan bor här ute på landet har inget emot att ni vill flytta hit ut och dela en bra livsmiljö med oss. För att det ska fungera krävs det dock att ni, när ni planerar era nya fina hus i vårt redan befintliga boende och levnad, har lite ödmjukhet och vanligt sunt bondförnuft.

Lika roligt som det är för er att planera och bygga ert nya boende lika omtumlande kan det vara för oss som redan bor här på landet, ibland avskilt och ibland i lite tätare bostadsområden, att få nya grannar inpå knuten. En del av oss som bor här har inga grannar innan ni flyttar in.

Det som man då kan önska sig av er när ni kommer är att ni presenterar er för oss som bor nära, att ni inte parkerar på rent trafikfarligt sätt på våra små grusvägar och att ni tar kontakt med vägsamfälligheten för att diskutera hur man bäst löser trafikfrågan under starten av bygget. 

Samråd med vägsamfälligheten om var på vägen ni kan ha er nya uppfart, parkerar inte era bilar på grannens tomt utan att ha fått lov och inte heller på vägens mötesplatser då de finns där av en speciell orsak. 

Om ni på allvar vill bli våra nya grannar och tas med i den gemenskap och omsorg som vi som bor på landet ofta har om varandra då krävs det omsorg, ödmjukhet, kommunikation och framförallt att ni förstår att ni kommer till oss och att det inte vi som har bett er komma. 

Klarar ni dessa enkla umgängesregler så ska ni se att det mesta löser sig. Om inte, ja då blir det inte kul att vara grannar.