Strid ström förbi Trädgårdstorget – trots förbud

Värst är Trädgårdstorget där det i snitt passerar en bil varje minut, menar insändarskribenten.
Värst är Trädgårdstorget där det i snitt passerar en bil varje minut, menar insändarskribenten.

Insändare 7 juni 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Åklagaren: Matbud struntar i förbud mot trafik" (27/5):

Matbud stoppat på torget. Jag skrattade till ordentligt när jag läste om detta. En stoppad bil som åkte över Trädgårdstorget låter löjeväckande då trafiken över båda bilförbjudna torgen är väldigt omfattande. Det är en strid ström. Värst är Trädgårdstorget där det i snitt passerar en bil varje minut på dagarna. Det finns tyvärr ingen trafikövervakning i och runt Linköping.

Ser man någon gång polis i stan hajar man till ordentligt. Likadant är parkeringsövervakningen i stan som är helt obefintlig. Felparkerade bilar lite överallt och inte en parkeringsvakt så långt ögat når. På ett och ett halvt år (18 månader) har jag sett "lapplisor" två gånger. 

Det parkeras överallt där det är förbjudet. Värst är långtidsparkeringarna i lastzoner med stoppförbud och tidsbestämda parkeringsfickor där inte ett finger lyfts för att stävja detta. På en timme i city ser man varje dag mer än tjugo korkat parkerade bilar. Dukaten ägnar sig företrädesvis åt att bötfälla bilar som står någon minut för länge på riktiga parkeringar. Titta på Norrköping där det finns massor av synliga p-vakter. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa