Stor oro i Ljungsbro – kommunen sviker våra minsta barn

Det är inte rimligt att bo i Ljungsbro och ha förskoleplats för de allra minsta barnen i Skäggetorp, skriver en mamma.

De små barnen kommer etableras på en plats långt bort från hemmet, grannbarnen och framtida skola, skriver en småbarnsförälder.

De små barnen kommer etableras på en plats långt bort från hemmet, grannbarnen och framtida skola, skriver en småbarnsförälder.

Foto:

Insändare2023-09-28 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I allra de flesta tätorter byggs det i dag många fina nya bostäder med god samhällsplanering runt omkring. Tyvärr verkar det som att Linköpings kommun glömt samhällsplaneringsbiten och inte ha haft barnen i Ljungsbro i åtanke, eller ännu värre – helt bortsett från dem.

I veckan (25/9) hade rektor för förskolorna i Ljungsbro informationsträff på öppna förskolan. Där framgick det att efter årsskiftet i år finns det endast sju platser lediga fram till och med att nuvarande femåringar börjar förskoleklass. De barn som inte tillhör de sju kommer att placeras i Skäggetorp till augusti 2024. En förskoleplats som ligger 1,5 mil från bostaden i Ljungsbro. 

Det här är ett svek mot de allra minsta barnen i Ljungsbro bland annat för att: 

1. De får längre dagar på grund av förflyttningar mellan arbete och förskolor.

2. De små barnen kommer etableras på en plats långt bort från hemmet, grannbarnen och framtida skola. 

3. Kommunen kan inte ge svar på om detta problem även kommer uppstå nästa år och hur man tänker lösa platsbristen.

Just nu är det stor oro i Ljungsbro. Många försöker täcka upp med längre föräldraledighet och man känner att kommunen inte tar oss på allvar. Hur planerar man att lösa platsbristen så att detta inte drabbar de små barnen som är i behov av trygghet i sin närmiljö? Hur kommer kommunen säkerställa att detta inte uppstår igen? 

Det är inte rimligt att bo i Ljungsbro och ha förskoleplats för de allra minsta barnen i Skäggetorp!