Stoppa bidragsfusket bland våra riksdagsmän

Återigen uppdagas det att riksdagsmän, från olika partier, systematiskt ljuger i sina uppgifter om var de bor för att få enorma bidrag under många år, menar insändarskribenten.

Dags för riksdagen att skapa regler mot deras egna, i dag omoraliska och oansvariga beteende, menar insändarskribenten.

Dags för riksdagen att skapa regler mot deras egna, i dag omoraliska och oansvariga beteende, menar insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg /TT

Insändare2022-11-08 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur skall en ny generation svenskar lära sig rätt och fel, om inte ens samhällets högst förtroendevalda klarar av detta?
Riksdagen är till för att skapa lagar och regler för vårt demokratiska samhälle och att inte då skilja på våra olika medborgares rättigheter och skyldigheter.

SVT:s "Uppdrag granskning" har ännu en gång följt upp riksdagsmännens egna ansökningar om bidrag. Återigen uppdagas det att riksdagsmän, från olika partier, systematiskt ljuger i sina uppgifter om var de bor för att få, och får, enorma bidrag under många år. De bosätter sig också på annan ort än där de valts till detta förtroendefulla arbete!

Allt detta kan fortsätta att pågå då det inte finns:

1) Tillräckligt tydliga regler

2) Inte finns någon kontroll och uppföljning och

3) Heller inte någon slags bestraffning för brott mot detta.

Detta är mycket överraskande för oss som inte är riksdagsmän.

Dags för riksdagen att skapa regler mot deras egna, i dag omoraliska och oansvariga beteende. Dags också för alla partier att rensa ut de riksdagsmän som inte kan uppfylla den moraliska delen i sina arbeten för att kunna behålla samhällsmedborgarnas förtroende.

Förkortningen RM har betytt riksdagsman, en under alla tider hederstitel för oss medborgare. Var rädd om demokratin och låt inte förkortningen få betydelsen av riksdagsmyglare!