Stöd Skäggetorpsbornas kreativitet och omsorg

Invånarna i Skäggetorp visar på en väg som är en del av lösningen att få bort våldet och skjutningarna.

Hyresgäster i Skäggetorp är arga på Stångåstaden för att de tvingas riva skiljeväggar med mera.

Hyresgäster i Skäggetorp är arga på Stångåstaden för att de tvingas riva skiljeväggar med mera.

Foto: Åke Alvin

Insändare2021-09-04 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I måndagens Corren säger professor Magnus Dahlstedt: ”Förorters invånare blir inte tillräckligt lyssnade på, deras drömmar och viljor blir inte hörda och tagna på allvar.”

Kommunen anordnar samverkansmöten med polis, förvaltningar, politiker och fastighetsbolag för att skapa gemensamma strategier som kan öka tryggheten och ta bort våldet från vår stad och våra bostadsområden.

Samtidigt skriver Corren att vårt kommunala bostadsbolag Stångåstaden tvingar sina hyresgäster att riva och ta bort skärmväggar kring uteplatser med planteringar.

Man behöver inte ha studerat och sysslat med stadsbyggande i hela sitt liv för att inse att åtgärden är felaktig och strider mot det vi vet om hur man bygger samhörighet och hemkänsla i ett bostadsområde.

Det sociala livet är kittet i vårt samhälle och i våra bostadsområden. Vi bygger vårt samhälle med trygghet, vi-känsla och hemhörighet. Den fysiska miljön ger ramen men inte innehållet.

Än värre blir det när de beskrivna åtgärderna motiveras av osanna skäl och en grumlig uppfattning om vad som är vackert eller utfört med” rätt ”material.

Invånarna i Skäggetorp visar på en väg som är en del av lösningen att få bort våldet och skjutningarna. Stöd deras kreativitet och omsorg om sitt bostadsområde. Erbjud hjälp med utformning och material i stället för rivning.