Stäng inte uppskattad rehab-bassäng på US

Fick till mig att bassängen på US ska stänga. Jag som reumatiker har verkligen uppskattat poolen som ger lindring med sin värme och gör att jag lättare kan röra mig.

Har någon något svar på varför man tar bort en sådan värdefull förmån som bassängen på US, frågar sig insändarskribenten.

Har någon något svar på varför man tar bort en sådan värdefull förmån som bassängen på US, frågar sig insändarskribenten.

Foto: Karin Grip / SvD / TT

Insändare2021-11-10 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I stället har jag fått ett erbjudande om bad i en annan pool men till det fyrdubbla priset och då är det utan instruktör. Jag har visserligen haft subventionerat genom Reumatikerförbundet, men skillnaden blir väldigt stor. 

Jag kan omöjligt vara ensam om att undra över varför bassängen inte ska vara tillgänglig längre. Jag har sett många med mer smärta än mig och även med andra handikapp använda sig av poolen i rehabiliteringssyfte. Har någon något svar på varför man tar bort en sådan värdefull förmån får man gärna svara.

Britt-Marie Pettersson

 

Svar:

När coronapandemin bröt ut fanns ett behov av att skapa fler vårdplatser för svårt covidsjuka patienter. På universitetssjukhuset har lokaler i anslutning till bassängen gjorts om till en temporär intensivvårdsavdelning som kan tas i bruk om behovet skulle uppstå. Denna avdelning finns fortfarande kvar som en extra säkerhetsåtgärd. 

Samtidigt görs nu en översyn av lokalerna för tränings-/rehabverksamhet på sjukhuset. Bland annat är bassängen i behov av större underhåll. Region Östergötland utreder hur vi på bästa sätt ska kunna erbjuda patienter tillgång till rehabilitering i bassäng och hoppas snart kunna återkomma med mer besked om detta till dem som berörs.

Niclas Hilding, chef för Närsjukvården i centrala Östergötland