Ställ upp och samarbeta mellan partierna i stället

Insändare 22 oktober 2022 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Sluta hata varandra – alla partier har ett förflutet" (19/10) och "Kasta inte sten om man sitter i glashus" (14/10): 

Jag håller med er. Oppositionen ägnar sig åt det just nu, Socialdemokraterna, Centern, Vänstern och Miljöpartiet är dåliga förlorare. Vad har de gjort som är så bra, svar inget stort. Gängkriminaliteten har växt, vårdköerna har växt och inget av det är särskilt bra. För lite personal i sjukvården, barnomsorgen, äldrevården, polisväsendet, de är underbemannade och underbetalda. 

Den förra regeringen var nog mest intresserade av makten, så sluta kasta sten på den nya regeringen, ställ i stället upp och hjälpt till med genomförandet av det nya, så att vi får ett bra land att leva i för alla. 

Jag såg regeringsförklaringen på tv och kunde konstatera att de flesta stolar där oppositionen satt var tomma. Ska de inte vara på "jobbet" som vi alla betalar till deras löner. De som inte var där, hur kan de då veta att allt var botten? Har man så bra lön som riksdagsman ska man väl åtminstone vara där och lyssna. Vanliga människor måste vara på sitt jobb. Bra när partier kan samarbeta, då blir det bra.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa