Sorgligt att lägga ner en fantastisk förskola

Hur blir det nu med allt detta? Vilken annan förskola i kommunen har ett växthus exempelvis? Barnen kommer splittras såväl som personal – som ännu inte vet var de ska placeras, skriver en före detta förskollärare på Maskrosen.

Barnen och vi hade ett spännande äventyr dessa månader. Självklart var det besvärligt vid dåligt väder, men vi hittade ofta lösningar. Slutresultatet blev en fantastisk, inbjudande förskola när allt var klart, menar insändarskribenten.

Barnen och vi hade ett spännande äventyr dessa månader. Självklart var det besvärligt vid dåligt väder, men vi hittade ofta lösningar. Slutresultatet blev en fantastisk, inbjudande förskola när allt var klart, menar insändarskribenten.

Foto: Zenaida Hadzimahovic

Insändare2024-02-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hallå Linköpings kommun, vad håller ni på med?!

Det är med stor sorg som jag hör att man beslutat att lägga ner förskolan Maskrosen, denna fantastiska förskola som jag arbetat på. En förskola som jag berättat om med värme, om vilken magisk plats med skogen runt hörnet, växthus samt drivna pedagoger och familjer i kvarteret som engagerar sig. Jag minns fortfarande så väl när vi arbetade med vårt växthusprojekt och hur alla familjer kom på helgen och hjälpte oss pedagoger att sätta upp växthuset (som inte kommunen sponsrat oss med, utan som vi pedagoger sökt pengar för, från en fond). 

Varje år sedan dess har barnen odlat, haft plantförsäljning för hela Jägarvallen och sedan skänkt pengar till både skola i Afrika, orangutanger och flera andra projekt som barnen fått rösta fram.

Under min tid gjordes även en totalrenovering av hela förskolan och vi pedagoger bedrev undervisning utan en ordentlig förskolebyggnad under våren och lite av sommaren. Vi fick låna en förskolebuss (vid några tillfällen), hade ett uppsatt tält på förskolegården och ett bord fick bland annat flytta in i vårt kära växthus. 

Barnen och vi hade ett spännande äventyr dessa månader. Självklart var det besvärligt vid dåligt väder, men vi hittade ofta lösningar. Slutresultatet blev en fantastisk, inbjudande förskola när allt var klart! 

Hur blir det nu med allt detta? Vilken annan förskola i kommunen har ett växthus exempelvis? Barnen kommer splittras såväl som personal (som ännu inte vet var de ska placeras). 

Jag tycker att det är så sorgligt och nu kommer jag förmodligen inte tala lika gott om Linköpings kommun som min gamla arbetsgivare längre.