Snålt att skära ner på vår träning

Här får du möjlighet till regelbunden träning med hälsoeffekter som följd, menar insändarskribenten.
Här får du möjlighet till regelbunden träning med hälsoeffekter som följd, menar insändarskribenten.

Linköpings kommun, kommunen där man varje år redovisar stora vinster. Senast förra året stod det i Corren om miljoner i överskott. Jo, visst finns det pengar. Men vad går de till?

Insändare 29 mars 2022 04:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Öppnar dörrar” på Friskis & Svettis Tannefors har kommit igång igen efter pandemi och restriktioner, och över ett år av trångsynta politiker som vägrade lyssna på vår vädjan. ”Öppna dörrar” är en verksamhet där den som av någon anledning har en funktionsnedsättning kan träna på gym med stöd och hjälp av sjukgymnaster från Hammarlyck Rehab Team och instruktörer från Friskis. 

En verksamhet som verkligen sjuder av liv, fantastisk glädje och där behovet är så stort, större än vad Linköpings kommun tänkt sig. Jag och många med mig är så tacksamma för att verksamheten är igång igen. Men för att förtydliga, "Öppna dörrar" fick endast två timmar i veckan/år där sjukgymnaster finns på plats. Sjukgymnasten på gymmet har svårt att få tid till alla som behöver hjälp. Allt fler funktionsnedsatta kommer, viket är positivt. I regionens regi får man bara träna ett visst antal veckor. Sedan skrivs du ut och blir snabbt sämre om du inte tränar. Här får du möjlighet till regelbunden träning med hälsoeffekter som följd. 

Men i Linköpings kommun där man talar vitt och brett om allas lika värde är du som funktionshindrad egentligen inte värd så mycket. Jag tycker det är oerhört snålt att skära ner på tiden från förra avtalet utan att först förvissa sig om hur stort behovet kan tänkas bli. En stor eloge till Friskis & Svettis för där har alla lika stort värde.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa