Snälla, gör inte Linköping själlös – sälj inte Skylten

För generationer av Linköpingsbor har Skylten varit en otroligt betydelsefull plats. För många har den varit en räddning och varit mer än en byggnad, menar insändarskribenten.

Att det finns platser för stadens ungdom är otroligt viktigt, menar insändarskribenten.

Att det finns platser för stadens ungdom är otroligt viktigt, menar insändarskribenten.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2023-09-08 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skylten har nästan en egen personlighet som tusentals invånare har en relation till. Att sälja Skylten vore som att sälja en del av Linköpings egen själ. 

Det finns få saker som gör Linköping till just Linköping. Vad definierar vår stad? Varför är det en stad som vi vill leva våra liv i? Självklart beror det på många olika saker men att det finns platser för stadens ungdom är otroligt viktigt. Att det finns platser där de kan skapa sin egen värld. Där ungdomar utan vuxenvärldens krav kan låta sin otyglade kreativitet flöda. Det är just sådana platser som definierar en stad. Det är sådana platser som får en stad att växa till något mer än de fastigheter som placerats inom dess gränser. Förtjänar inte vår stads framtida generationer en sådan plats? 

Ska kortsiktiga vinster gå före det som gör Linköping attraktivt att lev i? Ska kortsiktiga vinster prioriteras före det som gör Linköping till vår stad? Snälla, gör inte Linköping till en själlös stad!