Skräp och glas på kyrkogården

Jag blir lika ledsen varje vecka. Det var ju inte så här min käresta skulle få sin sista minnesplats, skriver en anhörig.

Man betalar en stor summa pengar för skötsel och det fungerar väldigt dåligt, menar insändarskribenten.

Man betalar en stor summa pengar för skötsel och det fungerar väldigt dåligt, menar insändarskribenten.

Foto: Lotta Willsäter

Insändare2024-04-26 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Åtvids nya och gamla kyrkogård har verkligen halkat efter med att hålla ordning och reda. Dessa minnesplatser som ska hedra våra nära och kära ska vara prydliga och iordningställda. Det är respekt. 

Men under de senaste åren har något hänt. Det är slarvigt skött och skräpigt i form av grenar, pinnar, kottar och träd som fallit. Grus som inte sopas upp och ligger på gångarna. Det är trasig asfalt på avsedda gångar som är rent skademässigt inte lämpligt. Vi är många som har svårt att gå och använder hjälpmedel med rullatorer, rullstolar och kryckor. 

Själv har jag minnesplats för min käresta i asklunden. Där har hela våren legat trasigt glas och det har varit skräpigt i form av brunt granris och vissnat material. Jag blir lika ledsen varje vecka. Det var ju inte så här min käresta skulle få sin sista minnesplats. Jag känner mig så besviken. Man betalar en stor summa pengar för skötsel och det fungerar väldigt dåligt. Jag har meddelat berörd personal, men får ingen respons för mina klagomål. 

På andra platser ser man att kyrkogårdarna är skötta med kärlek och värdighet. Så hoppas jag att även Åtvids församling ska agera i fortsättningen och att det kommer till en förändring.

Fotnot. Åtvids församling har avböjt att kommentera insändaren.