Regionen, skicka räkningen till kommunen

Att det skulle frysa på var ingen överraskning för någon, menar insändarskribenten.
Att det skulle frysa på var ingen överraskning för någon, menar insändarskribenten.

Skärp till er kommunen och de ni lagt utförande på. Ni kan inte vänta flera dagar med att halkbekämpa gångvägar och gator, skriver en trafikant.

Insändare 4 januari 2024 11:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag brukar försvara kommunen när alla klagar på snöröjningen. Ska vi få bättre snöröjning måste fler kontrakteras för snöröjning och de ska ha jour-/beredsskapsersättning alla dagar, även om det inte kommer någon snö. 

Jag tror inte att vi är beredda att betala mer för snöröjningen, så vi får det vi betalar för och får vänta på att snöröjningen utförs. 

Vad gäller halkbekämpningen är det dock en katastrof. Innan kylan kom tillbaka i helgen så var det redan fläckvist glashalt på gångbanor och gator. Ingen sandning hade utförts efter senaste snöröjningen, trots att flera dagar gått. 

Sedan kom kylan och det vatten som fanns efter snösmältningen frös till is och halkan förvärrades. Att det skulle frysa på var ingen överraskning för någon. Ändå lyckades kommunen inte komma ut och halkbekämpa i något så när i tid och nu kan vi läsa om hur många som halkat och gjort sig illa. Detta innebär lidande för utsatta personer och stora kostnader för sjukvården.

Skärp till er kommunen och de ni lagt utförande på. Ni kan inte vänta flera dagar med att halkbekämpa gångvägar och gator. Senaste veckan har ingen halkbekämpning utförts utom vid enstaka platser. Nu har det kommit mer snö och dolt alla isfläckar. Sköt er bättre snarast.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa