Ska vi införa inträdesavgift till Gamla Linköping?

De gångna åren med pandemi och restriktioner har ansträngt verksamheten till det yttersta och många kämpar för att överleva, skriver representanter för Företagarföreningen Gamla Linköping.

Hur ska vi locka besökare till Gamla Linköping även när det inte är högsäsong, frågar sig insändarskribenterna.

Hur ska vi locka besökare till Gamla Linköping även när det inte är högsäsong, frågar sig insändarskribenterna.

Foto: Hanna Walfridsson

Insändare2022-08-18 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Gamla Linköping är ett av Östergötlands större besöksmål och en viktig plats för många Linköpingsbor. Det finns fortfarande en stor möjlighet att utveckla området som besöksmål inte minst när det inte är högsäsong. 

För de företag och företagare som verkar och bidrar i Gamla Linköping är detta frågor som handlar om man ska kunna finnas kvar. De gångna åren med pandemi och restriktioner har ansträngt verksamheten till det yttersta och många kämpar för att överleva. Vi är därför i högsta grad beroende av vilka beslut eller uteblivna beslut politiken i Linköpings kommun kommer att ta de kommande fyra åren.

Det är därför som vi i detta öppna brev vill ställa fem frågor till partierna i Linköpings kommun som vi hoppas på svar på innan valet:

* Vad vill ni göra den kommande mandatperioden för att locka besökare till Gamla Linköping även när det inte är högsäsong?

* Är ni beredda att kommande mandatperiod förbättra infrastrukturen inte minst när det gäller trafiklösningar, parkeringsplatser och transporter (buss). Vilka åtgärder kan ni tänka er att föreslå?

* Frågan om inträde till Gamla Linköping har diskuterats och senast 2019 tog man inträde till julmarknaden. Anser ni att det behöver införas någon form av inträdesavgifter till Gamla Linköping eller ej? (Frågan avser inte arrangemang som kräver biljetter typ teater och konserter)

* Kan ni tänka er att kommande mandatperiod ge Visit Linköping & Co AB ett utökat uppdrag när det gäller marknadsföringen av Gamla Linköping samt att förlägga fler event och aktiviteter hit?

* Kan ni tänka er att verka för att kommande mandatperiod möjliggöra en återkommande event/aktiviteter och handel i Gamla Linköping. Inte minst för att få fler Linköpingsbor att löpande besöka och att stödja företagandet i området.