Sjukhusmaten är lagad från grunden

Region Östergötland arbetar kontinuerligt för att erbjuda våra patienter den bästa sjukhusmaten, skriver centrumchefen för inköp, service och logistik.

Insändare 22 januari 2022 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Ge oss patienter bättre mat på US" (19/1):

Vi beklagar att du har haft en negativ måltidsupplevelse under din vistelse vid Universitetssjukhuset i Linköping. Precis som du skriver är måltiden någonting som både ska vara en del i den medicinska behandlingen, och någonting att se fram emot vid vistelsen på sjukhus. Du nämner i din insändare två olika maträtter som tyvärr inte har varit till din belåtenhet. Det finns utmaningar med att varmhålla mat vilket ibland olyckligtvis kan resultera i det du beskriver.

Region Östergötland arbetar kontinuerligt för att erbjuda våra patienter den bästa sjukhusmaten. De måltider som serveras vid US är tillagade från grunden, från råvaror och livsmedel som inte värmts upp eller tillagats i förväg. Patienternas synpunkter är naturligtvis viktiga och varje år mäts hur nöjda patienterna är med måltiderna. Här ställs ett flertal frågor om måltidens doft, smak, utseende, meny, portionsstorlek etcetera. Höstens mätning vid US visar att patienterna var mycket nöjda med måltiderna. 

Det finns alltid förbättringspotential och vi arbetar hela tiden för att utveckla måltiderna. Du bidrar till det arbetet genom att du återkopplat dina synpunkter så att åtgärder kan vidtas. De maträtter du beskriver kommer att ses över på vår matsedel.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa