Stoppa årets nollning

Ett beslut har tagits i kommunen om att gymnasiets nollning inte ska initieras av skolorna, att treorna inte ska bjuda in ettorna till några aktiviteter på fritiden, att inga arrangemang från skolans sida ska inbjuda till aktiviteter efter skoltid. Äntligen!

Insändare2021-08-18 11:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det visar att kommunen inte längre står bakom nollningen och med det medföljande pennalism, sexism, kränkningar och fylla. 

Ändå får ettorna som ska börja på Katedralskolan hem brev som först anger att inga kvällsaktiviteter ska ske och som sedan ger instruktioner för vilka ramar och tider som gäller för kvällsaktiviteterna. Där verkar det alltså bli kvällsaktiviteter? 

Sedan kan vi också läsa en artikel i Corren om hur faddrarna förbereder nollningen enligt tradition. De verkar alltså inte heller ha ställt in. Så vad gäller? Samma regler ska väl gälla för alla skolor? 

 

Vi är mitt i en pandemi. Smittspridningen stiger. Vi är mitt i ett gängbråk där ungdomar skjuter och skjuts ihjäl. Polisen har fullt upp. 

Vid sidan av att nollningen från början är omoralisk och oacceptabel bör väl alla vuxna nu ställa sig bakom nolltolerans mot nollning? Utbildningskontoret och politikerna, skolledare, föräldrar: se till att årets nollning inte blir av!