Sätt upp trafikljus under vägarbetet vid Söderleden

Flera bilar stod och väntade i den förbjudna körriktningen, skriver en trafikant.
Flera bilar stod och väntade i den förbjudna körriktningen, skriver en trafikant.

Den bästa lösningen hade varit att man satt upp provisoriska trafikljus för att reglera trafiken. Det har fungerat bra vid andra vägarbetsplatser, menar insändarskribenten.

Insändare 26 september 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Har Linköpingsborna fått körkortet i ett Kelloggspaket?" (19/9) och "Bilar genar – varför sker inte fler kontroller i trafiken?" (22/9):

Det har skrivits några insändare om att Söderleden för tillfället är enkelriktad och att polisen borde göra något. 

Följande utspelade sig i onsdagskväll där. Jag körde i rätt riktning och såg att det stod två bilar och väntade i den förbjudna körriktningen, fler närmade sig. Döm om min förvåning när bil nummer två visar sig vara en polisbil. När jag passerat kön började den köra mot enkelriktat som om det vore det naturligaste i världen. Jag tittade i backspegeln för att se om polisbilen gjorde något. Inte först, men som det verkade i höjd med Pionjärgatan kom blåljusen igång. Om det nu var för att stoppa kön och bötfälla dem eller någon annan anledning vet jag inte.

Om man nu inte gjorde det sänder det fel signaler om polisen själva kör mot enkelriktat när man inte är under utryckning. Får de, får jag, tänker nog andra trafikanter.

Den bästa lösningen hade varit att man satt upp provisoriska trafikljus för att reglera trafiken. Det har fungerat bra vid andra vägarbetsplatser.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa