Sankt Kors vd: Vi är stolta över Neptunus

Åsikterna om Neptunus estetik är delade bland Linköpingsborna, vilket speglar den subjektiva naturen av arkitektur och design, skriver Sankt Kors.
Åsikterna om Neptunus estetik är delade bland Linköpingsborna, vilket speglar den subjektiva naturen av arkitektur och design, skriver Sankt Kors.

Arkitekten själv har uttryckt att byggnaden för närvarande dominerar sin omgivning, men poängterar att dess intryck kommer att mildras och integreras bättre när den får sällskap av planerade bostäder i dess närhet, skriver Anna-Maria Jakobsson, vd Sankt Kors.

Insändare 12 februari 2024 14:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Byggnaden i Linköping kan vara årets fulaste" (11/2):

Vi uppmärksammar att mobilitetshuset Neptunus nominerats till Kasper Kalkon-priset. Åsikterna om dess estetik är delade bland Linköpingsborna, vilket speglar den subjektiva naturen av arkitektur och design. Att arkitektur väcker debatt är tecken på dess relevans och betydelse i våra liv.

Neptunus, som ritades av Winell & Jern Arkitekter med Bengt Winell i spetsen, står som ett exempel på modern arkitektur som väcker diskussion och reflektion. Arkitekten själv har uttryckt att byggnaden för närvarande dominerar sin omgivning, men poängterar att dess intryck kommer att mildras och integreras bättre när den får sällskap av planerade bostäder i dess närhet. Detta understryker vikten av att se byggnader som en del av en större helhet, där tiden och framtida utvecklingar bidrar till deras slutliga karaktär och inverkan på stadsbilden. 

Dessutom spelar Neptunus en avgörande roll för Linköpings invånare och besökare genom att stärka stadens tillgänglighet och mobilitet. Dess roll sträcker sig bortom det rent estetiska till att vara en nyckelkomponent i stadens infrastruktur, vilket bidrar till en hållbar och fungerande urban miljö. Trots de blandade åsikterna om dess design, är vi stolta över dess bidrag och ser fram emot hur det kommer att smälta in och berika stadsbilden tillsammans med de planerade bostäderna.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa