Saab Arena går inte välja på Östgötatrafikens hemsida

Hur ska man kunna tillgodose boende i Linköping som kämpar för en bilfri stad när inte den enklaste sökning går att göra, frågar sig insändarskribenten.

Saab Arena kommer över huvud taget inte upp som möjligt resmål, skriver en resenär.

Saab Arena kommer över huvud taget inte upp som möjligt resmål, skriver en resenär.

Foto: Bildbyrån/Jasmine Hübinette

Insändare2023-03-03 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag försökte vara så miljövänlig som tiden kräver och sökte möjlighet att ta mig från T1 till Saab Arena inför lördagens ishockeymatch. Jag sökte på Östgötatrafikens hemsida och angav avresepunkt Eskadern och resmål Saab Arena. Har någon försökt och lyckats? Saab Arena kommer över huvud taget inte upp som möjligt resmål! 

Hur ska man kunna tillgodose boende i Linköping som kämpar för en bilfri stad när inte den enklaste sökning går att göra? Nu blir det i stället två bilresor, då jag måste bli skjutsad dit och hem! Miljövänligt? Knappast! Men en följd av den usla kollektivtrafik som erbjuds eller en följd av en alltför dålig hemsida?

Jag önskar att någon ansvarig från Östgötatrafiken vill svara. Nu blir det i alla fall bilen som får sköta transporten tills ett vettigt alternativ erbjuds!

Roland Appelskog

Svar från Östgötatrafiken:

Vad bra att du vill resa hållbart till matcherna. Det är inte bara miljövänligt utan minskar även köerna till och från arenan.

I vanliga fall går det utmärkt att söka en resa precis så som du gjort och ange Saab Arena som intressepunkt. Då får du upp de närmaste hållplatserna som förslag och i det här fallet är det hållplatsen Stångebro. 

Vi har tyvärr ett tekniskt problem sedan ett par veckor tillbaka, som gör att de närmaste hållplatserna inte visas vid en sökning på en intressepunkt. Vi beklagar detta och arbetar för att lösa det så snabbt som möjligt. Förhoppningsvis fungerar det som det ska nästa gång du ska resa.

Mattias Näsström, biträdande trafikchef, Östgötatrafiken