S allt längre bort från befolkningen

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och statsminister Stefan Löfven.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och statsminister Stefan Löfven.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2019-02-16 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad har hänt med Socialdemokraterna? Tittade på debatten mellan Jonas Sjöstedt (V) och Annika Strandhäll (S) på SVT Aktuellt häromdagen rörande pensionerna. Jonas Sjöstedt försökte klargöra att väldigt många med tunga och lågbetalda jobb inte klarar en höjd pensionsålder. Kroppen säger ifrån långt innan man uppnått den ålder högavlönade tjänstemän och politiker upplever att man inte längre klarar av att stå upprätt.

Annika Strandhäll förklarade med barsk stämma att vi lever allt längre och att samhället inte har råd med att fylla på med mer pengar i pensionssystemet. Detta trots att Göran Persson lovade att de 210 miljarder hans regering tankade AP-fonderna på skulle återbetalas så fort statens ekonomi tillät, och som Magdalena Andersson skryter om att Sveriges ekonomi nu är urstark.

Jonas Sjöstedt visade empati med de som byggt landet men ändå tvingas uppleva ålderdomen på undantag. Annika Strandhäll hävdade att det är upp till var och en att spara till sin pension om man ska få en liten guldkant på tillvaron. Kan hon säga med en inkomst på minst 170 000 per månad! Så långt har det gått att yrkespolitikerna i Sveriges riksdag helt fjärmat sig vanligt folks vardag. Heder till Jonas Sjöstedt som, trots att jag personligen inte har mycket till övers för V-politik, visade att han förstått hur de som byggt landet behandlas på sin ålders höst.

Socialdemokraterna verkar redan ha inkorporerat L:s och C:s politik fullt ut och framstår alltmer som nyliberala globalister som inte verkar bry sig hur Sveriges innevånare har det, undantaget de själva förstås.

Pucken