Risk att det bara blir en symbolhandling

Det finns säkerligen ett genomtänkt arbete för detta upplägg. Eller, frågar sig insändarskribenten.
Det finns säkerligen ett genomtänkt arbete för detta upplägg. Eller, frågar sig insändarskribenten.

Insändare 26 januari 2022 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Rikspolitiker ska testa att bo i lägenhet i Skäggetorp" (19/1):

För några dagar sedan fick vi som läser Corren veta att några ”rikskändisar”, oklart vilka, skulle få möjlighet att under 24 timmar gästa en familj i stadsdelen Skäggetorp. Allt för att då skaffa sig erfarenhet om livet i ett segregerat boende. Det finns säkerligen ett genomtänkt arbete för detta upplägg. Eller? 

Personligen ser jag risken att ett dygns boende av några kända namn blir en symbolhandling som riskerar att glömma den kraftsamling av personliga och ekonomiska resurser som är nödvändiga för att hantera nuvarande segregation i några av våra bostadsområden. Exempelvis att hindra rekrytering av unga till de kriminella gängens ledares förfogande. Men det skulle ju kunna vara så att flera av de boende i Skäggetorp ser detta upplägg som ett försök att minska både segregationen och utanförskapet i sitt område. Eller?

På tal om prao. I min närmaste livsmedelsaffär träffade jag en kille från Åtvidaberg som var prao i butiken. Han var där under en vecka, inklusive daglig resa med buss mellan Åtvid och Linköping. Han uppskattade den möjligheten och fick säkerligen en ny erfarenhet inför sin kommande tid i samhället.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa