Polisen måste sätta ner foten

Motivet som polisen har är att de inte i detta läge kan garantera alla svenskars säkerhet, menar insändarskribenten.

Insändare 26 augusti 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det diskuteras hela tiden om att vi behöver ändra grundlagen för att förhindra dessa avskyvärda och kränkande koranbränningar. Det behöver vi inte alls göra.

För det första skall vi inte tillåta utländska medborgare komma hit och göra detta och speciellt inte nu då vår Nato-ansökan hänger i luften. Det kan ju misstänkas vara beställningar från till exempel Ryssland som absolut inte vill att vi skall ansluta till Nato.

 

För det andra så har det väl inget att göra med vår yttrandefrihet. Jag har aldrig, trots den stora mediabevakning detta fått, hört vad koranbrännarna har för motiv och argument för att göra detta. Med de nya 13 ansökningarna så är det ju bara provokation det är fråga om.

För det tredje har polisen redan i detta läge, då säkerhetsnivån höjts från nivå tre till nivå fyra, möjligheter att inte tillåta dessa koranbränningar. Motivet som polisen har är att de inte i detta läge kan garantera alla svenskars säkerhet. Sätt ner foten rikspolischefen att det är du som ansvarar för säkerheten och inte högsta domstolen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa