Ren lögn att tala om översitteri

Vi upplevde utställningen som ett bra första steg i en demokratisk process. Att tala om ”översitteri och härskartekniker” är ren lögn, menar insändarskribenterna.

Utställningen var genomarbetad och nyanserad, menar insändarskribenterna.

Utställningen var genomarbetad och nyanserad, menar insändarskribenterna.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-12-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Vindkraftsmötet slutade i tumult – dörr bröts upp" (18/12):

Vi vill gärna korrigera den bild som Corren gav av samrådsmötet kring vindkraft i Horn-Hycklinge den 14 december. Vi var där på torsdagseftermiddagen och anser att utställningen var genomarbetad och nyanserad. Representanterna för Fred Olsen var kunniga och ödmjuka och svarade ärligt på våra frågor. Utställningen redovisade exempelvis påverkan vad gäller ljud och utsikt från olika ställen på olika avstånd från vindkraftparken. En redovisning av fågelinventering fanns också med.

Vi upplevde utställningen som ett bra första steg i en demokratisk process. Att tala om ”översitteri och härskartekniker” är ren lögn.

Klockan 18 på torsdagen samlades ett 100-tal personer utanför bygdegården. Vi uppmanades lämna lokalen för att ge plats för dem. Lokalen kan ta max 70 personer. Vad som sedan hände har beskrivits så här av personer som vi litar på: Stämningen blev hotfull, folk trängde sig in med våld, de skrek och gapade. Fred Olsens folk drog sig undan. Spydigheter och hot förekom.

Kort sagt, beteenden som inte hör hemma i en demokratisk process. De två vindkraftsmotståndare som intervjuas i Corren har uppenbarligen ingen respekt för fakta. 

 
 
 
 
 
 
Läs mer om