Regler och lagar är till för att följas

Insändare2022-06-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är inte regler till för att följas? Jag är uppfostrad med att finns regler och lagar ska de följas. Det är inte alltid att jag gillar dessa eller tycker de är bra – men man får förhålla sig till detta. 

Skräp till exempel tar man med sig hem om man varit i skogen eller slänger i en papperskorg. Känns helt naturligt men oj så många som bara slänger skräp där man är just nu – även om papperskorg finns inom räckhåll. Bussgator (till exempel den utanför City gross) – som är till för bussar och andra som har tillstånd – är till för just dessa fordon, inte för att de som tycker sig vilja ta en genväg. 

Jag förstår att man i ett trängt läge ibland känner att man behöver gå utanför ramarna – men alla ni som slänger skräp där ni står, kör på bussgator, röker där det står förbud mot rökning, parkerar där man inte får parkera, lämnar cyklar/kickbikes mitt i vägen etcetera – varför tror ni att just ni inte behöver följa lag, ordning och regler? De allra flesta gör ju rätt, så varför tillåter sig ett flertal att göra fel? Så en vänlig, men ändå bestämd, hälsning till er som känner på er att ni ibland tar laget i egna händer – gör om och gör rätt. Glad sommar!