Vi kommer inte glömma hur vi blivit behandlade

I och med de kommande varslen riskerar jag att placeras på en arbetsplats som jag inte själv valt, och förväntas vara glad för att jag inte blir av med jobbet helt. Detta är ett orimligt krav, skriver en regionanställd.

Det är hög tid att ledningen börjar värdera sina anställda för den insats vi gör varje dag, menar insändarskribenten.

Det är hög tid att ledningen börjar värdera sina anställda för den insats vi gör varje dag, menar insändarskribenten.

Foto: Hanna Mi Jakobsson

Insändare2024-05-24 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag arbetar inom Region Östergötland och trivs mycket bra med mina kollegor och mina arbetsuppgifter. Men nu riskerar jag att omplaceras eller varslas. När jag sökte mitt jobb gjorde jag det av egen vilja, med ett genuint intresse för att bidra till vården i vår region. Men nu verkar det som om vi inte längre ses som individer utan reduceras till siffror på ett papper.

Vi som arbetar inom regionen är engagerade och kompetenta, och vi kan inte ersättas från en dag till en annan utan allvarliga konsekvenser för vården och patienterna. I och med de kommande varslen riskerar jag att placeras på en arbetsplats som jag inte själv valt, och förväntas vara glad för att jag inte blir av med jobbet helt. Detta är ett orimligt krav som ignorerar vår rätt att få arbeta med det vi valt och trivs med.


Om ledningen tror att vi kommer stanna kvar inom regionen under dessa förutsättningar så misstar de sig. Oavsett om vi förlorar våra kollegor, omplaceras till andra kliniker eller sägs upp helt, kommer ingen av oss att glömma hur illa vi har blivit behandlade av vår arbetsgivare. Det är ett svek mot alla oss som valt att arbeta inom regionen för att vi vill göra skillnad.

Region Östergötland behöver inse att deras anställda är mer än bara nummer – vi är människor som har valt våra arbeten med omsorg och engagemang. Att ignorera detta kommer inte bara påverka oss som individer, utan även kvaliteten på den vård vi erbjuder. Det är hög tid att ledningen börjar värdera sina anställda för den insats vi gör varje dag.