Rädda S:t Lars – allt handlar inte om pengar

Var rädda om denna skola där eleverna mår bra och känner sig trygga, menar insändarskribenten.

Det finns många elever som mår dåligt av det här beskedet, menar insändarskribenten.

Det finns många elever som mår dåligt av det här beskedet, menar insändarskribenten.

Foto: Annelie Boström

Insändare2024-09-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Förslaget: Gymnasieskola i Linköping kan läggas ner" (4/9):

Läste till min stora förskräckelse att man planerar att lägga ner S:t Lars gymnasium på grund av för få sökanden och därav dålig ekonomi. Detta argument kan man ju förstå ur ekonomiskt perspektiv, men jag vill belysa ett annat perspektiv! 

Många elever mår dåligt i stora skolor och stökiga klasser och klarar inte av att gå till skolan över huvud taget, med allt vad det för med sig av ohälsa och kostnader på "annat konto"! 

Det finns många elever som mår dåligt av det här beskedet – inte bara de som går där utan även de som nu, efter att knappt gått i skolan alls det senaste året, fått tillbaka gnistan inför chansen att få komma till en skola där de kan känna sig trygga, sedda och få kamrater – förutom att få läsa de ämnen de vill! 

I en tid med mycket problem inom skolvärlden, där elever stannar hemma, går till skolan med ont i magen och ständig oro och därför inte klarar av att tillgodogöra sig undervisningen, vill jag vädja till beslutsfattarna i denna fråga. Var rädda om denna skola där eleverna mår bra och känner sig trygga och krossa inte drömmen att få läsa de ämnen de vill i en trygg miljö!