Priserna i nya simhallen utesluter många badgäster

Hur kan ni sätta ett pris på först 125 kronor för att komma in på den nya simhallen och sedan ytterligare 125 kronor för att komma till relaxavdelningen, frågar sig insändarskribenten.

Vi pensionärer som har varit med och bekostat nya simhallen har inte längre råd att själva använda oss av kommunens faciliteter. Skäms, skriver en badgäst.

Vi pensionärer som har varit med och bekostat nya simhallen har inte längre råd att själva använda oss av kommunens faciliteter. Skäms, skriver en badgäst.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2023-02-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tidigare kostade ett årskort på romerska i Linköpings simhall 1 800 kronor/år för mig som pensionär.
Min fråga är, hur kan ni på kommunen sätta ett pris på först 125 kronor för att komma in på den nya simhallen och sedan ytterligare 125 kronor för att komma till relaxavdelningen?

Detta skulle för mig bli en kostnad av 500 kronor/vecka om jag badar som tidigare två gånger i veckan. Om man säger att simhallen är öppen 48 veckor/år, skulle kostnaden bli 24 000 kronor.

Med dessa priser utesluter ni en stor del av pensionärerna. Pensionärer som via skattsedeln har varit med och bekostat skrytbygget har inte längre råd att själva använda sig av kommunens faciliteter! Skäms! 

Mats Wiberg

Svar från Linköpings kommun:

Hej, det stämmer att avgiften för att nyttja relaxavdelningen i den nya simhallen är högre än den "Romerska delen" i nuvarande simhall. Dock kommer Relaxavdelningen erbjuda ett mycket större utbud, detta i en modern lokal med egna omklädningsrum till relaxavdelningen samt servering under vissa tider. Det går därför inte direkt att jämföra avgiften i den nya simhallen med dagens avgifter i nuvarande simhall då det till viss del inte är samma produkt.

För dig som kommer besöka simhallen regelbundet, så som insändaren skriver, det vill säga två gånger i veckan i 48 veckor per år och har möjlighet att bada på lågpristid (före 15.00 på vardagarna) blir kostnaden 126 kronor per tillfälle. Detta gäller om man köper årskort för lågpristid och betalar tillägg relax som då är 100 kronor per besök. 

Alla priser finns på Medleys hemsida.

Jag hoppas att du fått svar på dina frågor om entréavgifterna till relaxen i den nya simhallen.

Hans Mayer, kultur- och fritidsförvaltningen