Politiker måste se allvaret i situationen

Det tar lång tid att bygga upp en väl fungerande verksamhet, men det går väldigt snabbt att rasera, skriver en förälder på Folkungaskolan.

Insändarskribenten hoppas att Linköpings politiker ser allvaret i situationen.

Insändarskribenten hoppas att Linköpings politiker ser allvaret i situationen.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2023-04-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är det dags för Linköpings politiker att berätta hur de vill ha det! Ska vi ha musik- och dansklasser i Linköping? Folkungaskolans nuvarande ledning håller nämligen på att nedmontera detta. 

För att bedriva en sådan profil med kvalitet så krävs det vissa förutsättningar och med den förändring som Folkungaskolans ledning föreslår med blandade klasser så kommer de förutsättningarna inte att finnas.

Framför allt musikklasserna har varit en fantastisk fungerande profil i 40 år där så många barn har fått möjligheten att hålla på med extra musik under skoltid. Det har hjälpt många elever att ta sig igenom den ibland tuffa skoltiden.

Linköpings kultur- och näringsliv har dessutom berikats med ett oräkneligt antal konserter under alla dessa år. Det kan snart vara ett minne blott. Det vore otroligt fattigt om en så stor stad som Linköping inte kan stoltsera med att ha fungerande musik- och dansklasser. 
Dansklasserna har redan prövat modellen med blandade klasser utan någon framgång.

Argumenten som Folkungaskolans ledning lägger fram är tunna. Varför slå sönder fungerande verksamhet för att annan verksamhet inte fungerar? Det krävs andra åtgärder.

Jag hoppas att Linköpings politiker ser allvaret i situationen och sätter stopp för detta. Det tar så lång tid att bygga upp en väl fungerande verksamhet, men det går väldigt snabbt att rasera.