Politiker, kom ut i vår vardag och lyssna

Välkommen ut i vår verklighet.

Prata med oss om hur vi upplever vår situation innan vi får käftsmällar på vartannat, uppmanar insändarskribenten politikerna.

Prata med oss om hur vi upplever vår situation innan vi får käftsmällar på vartannat, uppmanar insändarskribenten politikerna.

Foto: Thomas Möller

Insändare2021-06-21 14:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har efter min insändare ”Totalt förfall och en skam för samhället” (11/6) fått kommentarer, många positiva men en del undrande. Är det verkligen så här illa med nedmonteringen av omsorgen för de handikappade? 

Jag har varit handikappad sedan 10-års ålder och idag är jag över 50. Bosatt i Östergötland i över 20 år. Jag kan jämföra med hur det varit tidigare och har erfarenheter. Det har väl funnits problem med färdtjänsten tidigare som när beställningscentralen låg i Senegal. Men idag är det betydligt värre då många inte ens får färdtjänst trots att de har rätt till det.  

Vi som grupp, handikappade, har också rätt att protestera om något känns/är fel, precis som andra i samhället. Och ni politiker kom ut i vår vardag, vår verklighet innan ni fattar beslut, skaffar er fakta. Lyssna och prata med oss om hur vi upplever vår situation innan vi får käftsmällar på vartannat.  

Ett samhälle, välfärdsamhälle, ska väl utvecklas i positiv riktning? Inte ta bort det som fungerar bra för så många. Det anser inte jag och många med mig vara framgångsrikt, snarare tvärtom.