Har ni inte missat en yrkesgrupp?

"Det var som att vi skickades till fronten med vattenpistoler", säger undersköterskan Tora om de undermåliga munskydden boendets personal tilldelades.

"Det var som att vi skickades till fronten med vattenpistoler", säger undersköterskan Tora om de undermåliga munskydden boendets personal tilldelades.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-12-07 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Snart införs nya OB-tillägget för vårdpersonal" (2/12):

Grattis till er i de yrkesgrupper som får ökad OB. Dock tycks politikerna missat alla dessa som sliter hårt för att verksamheterna i kommunen ska fungera över huvud taget, så som vårdboenden av olika slag. De kan inte välja att avstå från att jobba och jobba hemifrån som många andra yrkeskategorier kan om vinterkräksjukan härjar till exempel. 

När covid var som värst gick de laglydigt och framför allt med en vilja att finnas till för de som bor där de jobbar. De flesta hann inte ens känna efter vad som hände under tiden. Min anhörig som jobbar på ett boende har fått flera fingrar skadade på grund av all tvätt och spritning av händerna. Trots det så gick jobbet i första hand och all kraft gavs där. Inte ett gnäll, utan gjorde allt som krävdes för att säkerställa boendet så att risken för att de skulle bli sjuka minimerades.

Dessa borde också få ta del av ökad lön/OB. Som anhörig blir jag ledsen att de glöms bort helt och hållet. Sedan skriks det av kommunen att det fattas folk i vården. Känns det ens rimligt att ifrågasätta det av politikerna?