PolismÀstare Mats Löfving utsattes för justitiemord

Enligt min uppfattning har Mats Löfving alltid varit en stark och klarsynt person men den utsatta och ensamma situation som han sattes i ska ingen mÀnniska behöva fÄ uppleva, menar insÀndarskribenten.

InsÀndare2023-03-03 05:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Jag har i arbetet under flera Är under min tid inom polisen haft nÀra kontakt och dialog med Mats Löfving och jag har uppfattat honom som en mycket intelligent, ansvarstagande och rÀttfram chef inom polisen.

Jag Ă€r inte insatt i vad som hĂ€nt nĂ€r det gĂ€ller de anklagelser som pĂ„ senare tid riktats mot honom. Dock har jag vĂ€ldigt svĂ„rt att förstĂ„ hur utredaren Runar Viksten inför församlad press och massmedia kan ta sig friheten att sĂ„ oförbehĂ„llet smutskasta Löfving och till och med komma med antydningar om att han borde skiljas frĂ„n sin tjĂ€nst! I hans uppdrag som utredare kan detta agerande absolut inte ha ingĂ„tt! Vikström skulle naturligtvis enbart ha lĂ€mnat över utredningen till rikspolischefen för eventuella Ă„tgĂ€rder. Vikström har i sitt agerande, anser jag, Ă€ven nu satt RPC i en mycket svĂ„rare situation Ă€n innan. 

Enligt min uppfattning har Löfving alltid varit en stark och klarsynt person, men den utsatta och ensamma situation som han sattes i ska ingen mĂ€nniska behöva fĂ„ uppleva! För mig Ă€r detta ett exempel pĂ„ rent ”justitiemord”! Bara nĂ„gra timmar efter att utredaren presenterat sin rapport om ”hĂ€rvan” kring Mats Löfving kom det chockerande beskedet om att Mats Löfving hade hittats död i sitt hem i Norrköping. Hela polisorganisationen chockades svĂ„rt. 

Den skicklige polisen Mats Löfving hade tjĂ€nstgjort i yrket i över 40 Ă„r och var mycket hĂ€ngiven sitt arbete. Ända in i det sista var han med i arbetet ute pĂ„ ”fĂ€ltet”. Det Ă€r just sĂ„dana chefer som behövs i ledande befattningar bĂ„de pĂ„ riksplanet och pĂ„ myndigheterna!

All heder, anser jag, Ă„t förre lĂ€nspolismĂ€staren tillika Löfvings företrĂ€dare Lars Engström i Östergötland som helt tycks ha kommit fram till samma uppfattning som jag (ÖC 2023-02-24) och all heder ocksĂ„ Ă„t Leif G W Persson som nu uppmanar de anhöriga att anmĂ€la polisstyrelsen.