Piggare elever med längre raster i skolan

Under vissa raster hinner man knappt gå till sitt skåp och hämta böcker till lektionen, än mindre gå på toa, skriver två högstadieelever.
Under vissa raster hinner man knappt gå till sitt skåp och hämta böcker till lektionen, än mindre gå på toa, skriver två högstadieelever.

Insändare 13 maj 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är två högstadieelever som är väldigt irriterade på hur få pauser och längre raster man får. För det första så visar forskning att man presterar bättre och har en bättre inlärningsförmåga om man har en rörelsepaus innan lektioner. Det finns flera andra saker som påverkas av hur mycket man rör sig, som att man får bättre koncentrationsförmåga och hälsan kan förbättras. 

För det andra så hinner man i vissa fall knappt gå till sitt skåp och hämta böcker till lektionen, än mindre gå på toa. På många lektioner så kan man behöva gå på toa under lektionstid för att man inte har kunnat göra det tidigare under dagen. Dessutom kan det vara långt mellan salar och man kan behöva springa mellan salar om lärare drar över med någon minut, om man bara har 5 minuter på sig.

Men om man har längre pauser mellan lektioner så blir dagarna längre och man kan bli väldigt trött. Men jag anser att om man har pauser mellan lektioner så kommer man bli piggare och på så sätt orka med dagen.

Dessutom så kan man, om man arbetar på lektionerna, göra mer skolarbete och på så sätt slippa avsluta på fritiden och man kan i stället göra andra saker med sin fritid än att plugga. Då blir det lättare att klara prov, man kan höja sina betyg och man kan lättare komma in på det gymnasium som man söker. 

Så med detta vill jag säga, förläng våra raster!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa