Pedagog: Ska jag vabba eller sjukskriva mig i dag?

Vi täcker inte upp barnens tillsynstider längre, barn hos oss har oftast 10-timmarsdagar, skriver en pedagog.
Vi täcker inte upp barnens tillsynstider längre, barn hos oss har oftast 10-timmarsdagar, skriver en pedagog.

Jag vill kunna stå bakom Linköpings kommun med #för varje barn, men kan tyvärr inte göra det i dag. Vissa dagar vill man ringa och vabba eller sjukskriva sig för att jag inte orkar denna stress längre, skriver en pedagog.

Insändare 20 maj 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För det första älskar jag att undervisa och vara medforskare tillsammans med barn på förskolan. Men till vilket pris?
Oron kommer på morgonen, ska administratören ringa och säga att jag behövs på någon annan förskola i dag? Hur många pedagoger är då borta på den förskolan samt hur många barn? Är det ett flertal barn med särskilda behov? 

Jag fick lämna min arbetsplats för att hjälpa till på en annan häromdagen, vi blev då 4,3 pedagoger som arbetar 100 procent och 1 pedagog på 75 procent på 19 barn. På min förskola är vi 23 barn på 1 pedagog på 100 procent samt 3 pedagoger på 75 procent. Oftast är vi 3 pedagoger på 23 barn! Hur ska vi kunna se, höra och bemöta varje enskilt barn i dag? 

Linköpings kommun har börjat sätta #för varje barn på allt, våra kläder samt reklam utåt. Tyvärr är det inte för varje barn i dag. Jag som pedagog hinner inte se varje enskilt barn, vilket tynger mig då jag inte kan utföra mitt arbete ordentligt. Mindre barngrupper, ja. Men man måste ta i beräkning vilka barn det är i en barngrupp samt deras tillsynstider. Vi täcker inte upp barnens tillsynstider längre, barn hos oss har oftast 10-timmarsdagar. 

Jag vill kunna stå bakom Linköpings kommun med #för varje barn, men kan tyvärr inte göra det i dag. Vissa dagar vill man ringa och vabba eller sjukskriva sig för att jag inte orka denna stress längre. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa