Cykel-SM – arrangörerna informerade inte närliggande förskolan

Jag undrar hur arrangörerna tänkt när man lägger en så stor tävling utanför en förskola, skriver insändarskribenten.

En så stor händelse ska naturligtvis koordineras mellan alla inblandade parter, skriver insändarskribenten.

En så stor händelse ska naturligtvis koordineras mellan alla inblandade parter, skriver insändarskribenten.

Foto: Annika Ekstedt

Insändare2024-07-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan vi säkerställa att barnen inte kommer med i media? Vad gäller för publik? Hur fredar man förskolan från nyfikna människor som utgör denna publik? Hur kan detta ha planerats i säkert ett år utan att vi fått information? 

För att kunna säkra vår verksamhet hade lite framförhållning varit bra. Nu blir det svårt, då vårdnadshavare ska underrättas och eventuellt lämna synpunkter kring deras barns säkerhet. 

Hur kan man missa att vi kommer att påverkas rejält utan att lämna ut information till oss som berörs så mycket? Höga ljud från högtalare med utrop om tävlande samt musik. Motorcyklar kör före och efter de tävlande. Det låter mycket. Hur kan man missa det?

Om förskolan måste utrymmas, till exempel vid larm, är vår uppsamlingsplats upptagen med funktionärstält. Det hade vi behövt träna med barnen ett tag innan. Föräldrar som lämnar eller hämtar måste göra det på annan plats. De kanske också hade uppskattats att få reda på det tidigare. 

En så stor händelse ska naturligtvis koordineras mellan alla inblandade parter, såsom vi som håller till precis där intill. 

Jag hoppas att Corren drar sitt strå till stacken och noggrant ser till att inga personer på förskolan syns i media. Jag hoppas även att alla andra mediamänniskor gör detsamma.