Parkera rätt så får fler bilar plats

Avsaknad av sunt förnuft i trafiken tycks höra till vardagen numera.

Bilar som parkerat över två eller flera parkeringsrutor kan vara en stor källa till irritation.

Bilar som parkerat över två eller flera parkeringsrutor kan vara en stor källa till irritation.

Foto: arkivbild

Insändare2021-03-18 07:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varje vecka ser man bilar som parkerat över två rutor, ibland fyra rutor, snett och vint, utanför markeringar och delvis i vägen för både bilar och andra passerande. För att inte tala om att antalet tillgängliga parkeringsplatser helt plötsligt minskar snabbt. 

Hur kommer det sig att dagens bilister så fullständigt verkar ha tappat greppet om sunt förnuft? Är det så att det är okej att ställa sig över flera rutor för att på så sätt få längre avstånd till bilar intill och minska risken för repor? Syns inte rutorna i marken (ja, en del kan vara svaga och i behov av färg, men de syns)?

Vilken anledning det än är så är det respektlöst. Linjer i marken är till för att styra upp en parkering så att alla får plats och har lika mycket plats att tillgå. 

Det verkar även ha blivit helt okej och mer vanligt att köra mot den där röda runda skylten med ett gult streck på, ni vet. Vad var det nu den betydde? Jo – enkelriktat, inte infart!

Jag har bara de senaste veckorna sett tre bilister köra mot enkelriktat vid Icas parkering i Mjölby. Även här respektlöst och avsaknad av sunt förnuft. Tänk om parkeringsvakter skulle kunna bötfälla dem som inte håller sig inom linjerna, eller de som kör in på en enkelriktad utfart. Vilken kassako det skulle kunna bli. 

Läs mer om