Osynliga markeringar – vi vill också ha säkra vägar

Att förnyelsen av vägmarkeringarna upphör vid Kungsbro känns mycket oroande, skriver en Stjärnorpsbo.

Bara några bleka och slitna linjer syns här och var, skriver en trafikant.

Bara några bleka och slitna linjer syns här och var, skriver en trafikant.

Foto:

Insändare2024-09-30 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är på väg mot Stjärnorp och följer de nya vita vägmarkeringarna i höstens mörker. Men vid Kungsbro upphör de plötsligt. Bara några bleka och slitna linjer syns här och var. 

Stjärnorp är en vacker ”by” på andra sidan Roxen – två mil från Linköpings centrum. Där kan man besöka, om inte alla redan vet, slott med utsiktstorn, kyrka och vacker bäckravin, stadens badplats med camping, restaurang och kiosk, och en mycket vackert belägen idrottsplats med fotbollsplaner, frisbeegolf, ljusslinga och centrumhus. Högt, på förkastningsbranten, ligger Bjäsäter med hembygdsgård, som varje höst organiserar en välbesökt kvarndag där historiens vingslag kan höras.   

Men i denna utkant av kommunen, som har förlorat bussförbindelser, daglig postutbärning och tidningsutdelning, bor det ännu människor, som behöver goda kommunikationer för att fylla de behov, som inte den närmaste bygden kan tillfredsställa. 

Får jag därför vördsamt anhålla om förbättrade vägmarkeringar, för att förhindra avåkningar och tillbud på höstmånadernas mörker vägar, där också dovhjortspassager är ett stort trafikproblem, som bör åtgärdas.

Att förnyelsen av vägmarkeringarna upphör vid Kungsbro känns mycket oroande. Kan det vara första tecknet på en ny nedläggning? Kanske kommer det snart upp en ny skylt där med texten: ”Här upphör allmän väg”.

Må det förhoppningsvis bara vara en förflugen tanke.