Ord står mot ord och så är det utagerat

Vi tar oss för pannan och misstänker att männen levt under en sten en längre tid och rekommenderar starkt att de kryper fram och läser på, skriver Kvinnofronten Motala.

Insändare2021-11-08 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kvinnor har rätt till sina egna känslor och upplevelser oavsett vad män anser och uttrycker.

En man våldtar en kvinna som han är väl bekant med. Kvinnan polisanmäler och mannen hävdar att det var frivilligt från kvinnans sida. Ord står mot ord och så är det utagerat.

En man misshandlar sin sambo, kvinnan polisanmäler och mannen nekar till brott. Tingsrätten säger att det inte finns tillräckliga bevis för fällande dom och så är det utagerat.

En kvinna uttrycker att hon blivit utsatt för härskartekniker av män i sin närhet. Männen slår fast att de inte håller med eller vill kännas vid agerandet och att det är en persons åsikt!

Detta kan tolkas som att kvinnans utsatthet och upplevelser inte är viktiga eller till och med felaktiga, enligt männen.

Vad säger det om kunskapsnivån och viljan att stötta och förändra? Än värre är det, att männen ingår i gruppen män med makt. Har de totalt missat Metoo-rörelsen, riksdagens och regeringens jämställdhetspolitiska mål, kommunens antagande av CEMR-deklarationen, den europeiska deklarationen för jämställdhet.

Vi tar oss för pannan och misstänker att männen levt under en sten en längre tid och rekommenderar starkt att de kryper fram och läser på. Upplysningsvis är det år 2021.