Öppen slottspark i Linköping – för vem?

450 personer får chansen att gå en guidad tur av en befolkning på drygt 167 000! Vilka är dessa lyckligt lottade som slank genom nålsögat, frågar sig insändarskribenten.

Stort uppslag i Corren och jag går direkt till bokningen för att finna att samtliga 450 biljetter är slutsålda, skriver en Linköpingsbo.

Stort uppslag i Corren och jag går direkt till bokningen för att finna att samtliga 450 biljetter är slutsålda, skriver en Linköpingsbo.

Foto: Emelie Wiman-Lindqvist

Insändare2024-05-17 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Efter överenskommelsen: Slottsparken öppnar för allmänheten" (17/5):

I sommar slås äntligen grindarna till Slottsparken upp och välkomnar de som vill gå en guidad tur. Nu ska detta ingå i marknadsföringen av Linköping. Hela 15 tillfällen skulle finnas tillgängliga med max 30 deltagare per visning, som måste förbokas. 

Stort uppslag i fredagens Corren och jag går direkt till bokningen för att finna att samtliga 450 biljetter är slutsålda. 450 personer får chansen av en befolkning på drygt 167 000! En satsning på 800 000 kronor från kommunen! 

Vilka är dessa lyckligt lottade som slank genom nålsögat? Vilka restriktioner fanns vid bokning? Max antal biljetter/visningar? Vad blev över till oss vanliga skattebetalare? Ser fram emot en förklaring, Kristina Edlund.