Omskola personal och korta köerna på US

Låt personal omskolas till de avdelningar där köerna är långa, menar insändarskribenten.

Låt personal omskolas till de avdelningar där köerna är långa, menar insändarskribenten.

Foto: Jasmine Hübinette

Insändare2023-02-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Låt mig börja med att fastslå: Jag är inte utbildad i kunnandet hur man utformar en stor organisation med många medarbetare. Med den bristen funderar jag på hur man organiserar ett så stort sjukhus som vårt Universitetssjukhus, där nästan 6 000 medarbetare har sin anställning. Dessa fördelas på ett stort antal avdelningar, hur många vet jag inte. Men efter besök på US och sett de stora skyltarna som visar var de olika avdelningar har sitt säte, så måste det finns 100-tals avdelningar. 

Vi får dagligen via olika medier höra om de långa köerna till den vård som en del av medborgarna har stort behov av. Men dessa köer är väl koncentrerade till ett fåtal av dess 100-tals avdelningar. Eller? Det innebär i så fall att det finns ett stort antal avdelningar som troligen är något överdimensionerade och därmed skulle kunna avstå några medarbetare som kan omskolas till de avdelningar där köerna är långa. Eller? 

Jag tror att detta redan är känt för både ansvariga politiker och höga tjänstemän. Min misstanke är att US är så komplicerad och omfattande att den som börjar diskutera och genomför ovanstående förändring snart hamnar i ett motstånd som kräver något extra av beslutsfattarna.