Omfamna växtriket och lev veganskt

Med en välplanerad vegansk kosthållning lär knappast någon drabbas av svaga ben eller proteinbrist, skriver insändarskribenten.


De nya näringsrekommendationerna inkluderar miljöaspekterna rörande vår animaliska konsumtion, skriver insändarskribenten.

De nya näringsrekommendationerna inkluderar miljöaspekterna rörande vår animaliska konsumtion, skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-07-20 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En ”djurvän”, som ”älskar” djur, säger de flesta sig vara, och självklart är ni även emot djurplågeri. Det må vara lagligt att ta kål på bland annat grisar, kor, lamm och kycklingar på löpande band för matproduktion, men ändå… Tycker inte ni (karnismens följare) det är märkligt att tugga i er före detta levande personer? Om inte, åtminstone konstigt att vilja förstöra vår planet tugga för tugga? 

Har ni måntro missat de nya näringsrekommendationerna som inkluderar miljöaspekterna (inte bara vår hälsa) rörande vår animaliska konsumtion? Eller förlitar ni er blint på vad Peter Kullgren säger som om det vore Sveriges sanning? 

Djuren dör redan bit för bit, så varför inte bli en mindre som bidrar till allas vår undergång? Omfamna växtriket och lev veganskt. För vi kan inte komma ifrån att vi tar livet av så många individer (samtidigt som vi förstör planeten än mer) och så föder vi upp fler att ta livet av. Helt i onödan! 

Med en välplanerad och omväxlande vegansk kosthållning lär knappast någon drabbas av svaga ben eller proteinbrist. Vegangrädden på moset blir att den numera veganen ärligt kan säga: Jag är emot djurplågeri. Djurens Rätts ”Välj vego”, Djurrättsalliansens ”Veganutmaningen” och Vegan Outreach är tips att följa för stöd och pepp inför ett mindre våldsamt levnadssätt.Så vad väntar svenska folket på? Seså, kom nu över till den gröna sidan.