Olämplig tid för samrådsmöte om vindkraft

Varför hölls inte samrådsmötet i samband med Hornmarknaden, menar insändarskribenten.
Varför hölls inte samrådsmötet i samband med Hornmarknaden, menar insändarskribenten.

Insändare 11 januari 2024 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill påpeka för Fred Olsen Renewable det olämpliga i att hålla samrådsmöte 13–14 december. Lucia är en högtid med traditionsenliga årliga konserter och engagemang. Den 14 december var det Tomtenatta i Vimmerby, även det ett välbesökt evenemang. Därutöver är vintertid olämpligt med avseende på väglag, vilket i sin tur medför svårigheter att hinna till Hycklinge när man förvärvsarbetar heltid. Lokalen Höganlid är också underdimensionerad för ett så pass viktigt möte som ett samrådsmöte för vindkraftpark i Hycklinge. 

Ett genuint försök av Fred Olsen att få till samråd hade i stället varit ett samråd i samband med Hornmarknaden i juli som är ett välbesökt evenemang med utomhusmöjligheter. 

Slutligen, jag uppmanar er att tänka på vad våra fritidshus representerar för oss – en plats för vila, återhämtning och anslutning till naturen. En vindkraftpark är verkligen inte förenlig med dessa värden och alternativ som en solcellspark skulle minimera påverkan på våra liv och miljön. Lägg ner tanken på vindkraftparken i Hycklinge!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa