Obegripligt att inte polisen använder sköldar

Med anledning av kommentarerna till Ebba Busch yttrande om ”varför sköt inte polisen?” frågar jag mig följande.

Ebba Busch (KD) frågade sig ”varför sköt inte polisen?” Ska vi inte kunna begära att poliserna åtminstone har vett att försvara sig själva, menar insändarskribenten.

Ebba Busch (KD) frågade sig ”varför sköt inte polisen?” Ska vi inte kunna begära att poliserna åtminstone har vett att försvara sig själva, menar insändarskribenten.

Foto: Rikard W Larsson

Insändare2022-04-29 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Över 100 skadade poliser men tydligen betydligt mindre antal våldsmän. Ska vi inte kunna begära att poliserna åtminstone har vett att försvara sig själva? De har ju vapen, är utbildade och tränade för att skjuta. 

De ska ju naturligtvis inte skjuta i panik rätt in i folkmassan. De har hon ju heller inte påstått. Men att se en våldsman med hat i blicken mot sig och riktande ett stenkast för att döda, bekräftat av rikspolischefen att många gjorde, borde ju föranleda att polismannen/kvinnan i ren självbevarelsedrift drar sitt vapen och professionellt skjuter våldsmannen i benet. Det är vad vi skattebetalare betalar för och förväntar oss att de gör! Eller ska de som offerlamm föras till slaktbänken, för att inga våldsmän ska komma till skada?

De använder inte heller obegripligt nog sköldar för att hjälpligt klara sig mot stenkastarna.

Avslutningsvis reagerar jag starkt som skattebetalare mot att ge tillstånd för denna demonstration, som vilken helst av oss vanliga människor kunde förutse, skulle leda till kravaller, säkert som tomten på julafton.

Totalhavererade specialutrustade polisfordon, poliser inkallade från hela mellansverige (oförberett utrustade) på övertidstimmar, oändliga förhör, domstolsförhandlingar i månader, år? Som ska genomföras parallellt med alla förhör, domstolsförhandlingar angående de fortlöpande skjutningarna, avrättningarna. Till en kostnad för oss skattebetalare på ett oräkneligt antal miljoner. Vem tackar oss för det?

Gud bevare Sverige.