Nya trafikplanen blir dödsstöten för all handel i stan

Trafikplanen saknar helt konsekvenstänkande och grundar sig enbart på en ideologi där man vill ta bort all privatbilism i centrum, menar insändarskribenten.
Trafikplanen saknar helt konsekvenstänkande och grundar sig enbart på en ideologi där man vill ta bort all privatbilism i centrum, menar insändarskribenten.

Resultatet av dessa idiotiska idéer blir att det blir helt omöjligt för en bilist att ta sig till stans centrala delar, menar insändarskribenten.

Insändare 18 februari 2022 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartikeln "Nya planen ska ge en förändras stadskärna" (16/2):

De styrande i Linköping har kommit med en ny trafikplan för Linköping. Man planerar där att helt stänga av Storgatan för bil- och busstrafik samt att stänga Drottninggatan för biltrafik. Resultatet av dessa idiotiska idéer blir att det blir helt omöjligt för en bilist att ta sig till stans centrala delar. Detta blir dödsstöten för all handel i stan. Denna politiska tankegång saknar helt konsekvenstänkande och grundar sig enbart på en ideologi där man vill ta bort all privatbilism i centrum.

Man vill skapa ”en bättre struktur som stöttar det lokala näringslivet och handeln i innerstaden”, säger Muharrem Demirok. Resultatet blir precis tvärtom. Man stryper handeln eftersom människor söker sig till ytterområden där man kan köra bil och parkera i närheten.

Mari Hultgren säger att city ska vara till för människor och inte för bilarna och att personer som har svårt för att promenera långt från parkeringen, faktiskt kan åka kollektivt. Vad är detta för myndighetsöversitteri? Människor måste väl själva välja hu de ska transportera sig. Vill de åka bil ska de väl kunna få göra det och de ska kunna parkera bilen i närheten av platsen för deras ärende.

Det är bra att det är val i höst så att vi kan få rösta bort dessa politiker som lever i en bubbla och inte har en aning om vad människorna i deras kommun behöver och vad de vill.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa