Obligatorisk dusch och mobilförbud i nya simhallen?

Duscha innan bad och lämna mobilen utanför simhallen! Så får vår simhall förbli fräsch och trygg länge, skriver en badgäst.

Själv följer jag med mitt barn på simskola och ser varje gång vuxna kvinnor som skippar den obligatoriska duschen innan bad, skriver en badgäst.

Själv följer jag med mitt barn på simskola och ser varje gång vuxna kvinnor som skippar den obligatoriska duschen innan bad, skriver en badgäst.

Foto: Victor Bomgren

Insändare2023-04-26 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så härligt att vi äntligen får njuta av vår nya, fräscha simhall. Den har varit efterlängtad av många.

Själv följer jag med mitt barn på simskola och ser varje gång vuxna kvinnor som skippar den obligatoriska duschen innan bad (det finns garanterat även män som hoppar över detta moment), och andra som sitter i duschutrymmet och surfar på mobilen.

Frågorna jag ställer mig är: kommer det bli bättre i den nya simhallen? 

Enligt en insändare i en dagstidning för några år sedan framkom att på Island har man värdar/värdinnor i duschutrymmena som ser till att alla duschar innan bad, annars nekas tillträde. Kanske nåt att ta efter?

Och bara för någon vecka sedan framgick i en av Correns artiklar att det råder förbud mot att filma i omklädningsrummen på simhallen.
Men hur många tänker på att vi inte alltid råder över vad våra mobiler registrerar? Hur vet du att din kamera inte är hackad och filmar även om du inte är medveten om det?

Jag vill skicka en önskan/uppmaning till alla badsugna östgötar: duscha innan bad och lämna mobilen utanför simhallen! Så får vår simhall förbli fräsch och trygg länge.