Nya bilden över Tinnis är missvisande

Tyvärr har det framställts missvisande bilder på hur det skulle se ut och de senaste illustrationerna från Tyréns är ju inte ärligare heller, då de innehåller en bäck med vattenmängder som inte finns, menar insändarskribenten.

Kostnaden för den nya utredningen kan ju inte vara så hög då det är en kopia på den tidigare, dessutom är samma personer inblandade, menar insändarskribenten.

Kostnaden för den nya utredningen kan ju inte vara så hög då det är en kopia på den tidigare, dessutom är samma personer inblandade, menar insändarskribenten.

Foto: Tyréns

Insändare2023-12-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på "Äntligen fick vi ett beslut om Tinnis" (29/11):

Läser Jessicas insändare om sin syn på beslutet om Tinnis. Det är ledsamt att höra hur okunnigt hon beskriver kampen för att göra Tinnis till Sveriges största badanläggning. 

Kostnaden för den nya utredningen kan ju inte vara så hög då det är en kopia på den tidigare, dessutom är samma personer inblandade!

Tyvärr har det framställts missvisande bilder på hur det skulle se ut och de senaste illustrationerna från Tyréns är ju inte ärligare heller, då de innehåller en bäck med vattenmängder som inte finns! Tinnerbäckens vattenmängd motsvarar i snitt 0,42 M3/s vilket ger volym som motsvarar ett krondike. Vi har redan ett sådant krondike uppe i Vallastaden. 

Jag vill inte ha en gammal badsjö. Jag vill att Linköpings kommun bygger Sveriges största och modernaste badanläggning mellan ny fräsch simhall och K-märkt bassäng, till en kostnad som är betydligt lägre än denna halva miljard som ska läggas nu! 

Ett dike och GC-väg i området förstör möjligheterna till detta och ger en fördyring! Ska inte vi 166 673 invånare ha tillgång till ett centralt och modernt bad i Linköpings city?