Nu får det vara nog – diskriminera inte oss äldre

Nu får det väl vara slut med denna åldersdiskriminering av äldre. Man läser ideligen insändare om att äldre nekas sin färdtjänst och till och med blivit av med sin färdtjänst som de haft i många år.

Man blir vanligtvis inte mer rörlig med åren. Men ni kanske tror att alla är som Dagny Carlsson 109 år, menar insändarskribenten.

Man blir vanligtvis inte mer rörlig med åren. Men ni kanske tror att alla är som Dagny Carlsson 109 år, menar insändarskribenten.

Foto: Gorm Kallestad/TT

Insändare2021-11-15 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Då måste det ha gått snett någonstans. Här hjälper inte läkarintyg utan det avslås på löpande band. I vissa fall lutar man sig mot ändringar i rättspraxis och att åldern inte på något sätt påverkar beslutet av färdtjänst.

Vilka kriterier avgör vem som får färdtjänst? Det kan man undra? 

Har förstått att ansökningsförfarandet av många äldre anses som komplicerat, omfattande och kränkande. Det kan medföra att äldre som saknar anhöriga eller andra som kan hjälpa till med blanketter och dylikt, inte ansöker och får den hjälp som de har rätt till. 

Ni på kommunen i beslutande ställning blir äldre en dag och då kanske ni förstår vad det innebär att bli bemött på detta sätt och isolerad hemma. Man blir vanligtvis inte mer rörlig med åren. Men ni kanske tror att alla är som Dagny Carlsson 109 år.