Nödvändigt att följa landets lagar

Att införa angiverikrav är ett steg i riktning mot att säkerställa nationell säkerhet och kontroll över invandringen, menar insändarskribenten.

Centerpartiets oro mot att införa angiverikrav i vården är baserad på principer om medkänsla, menar insändarskribenten.

Centerpartiets oro mot att införa angiverikrav i vården är baserad på principer om medkänsla, menar insändarskribenten.

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2023-09-02 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln "C: Nej till ett angiverisamhälle" (31/8):

Centerpartiets oro och kritik mot att införa angiverikrav i vården är baserad på principer om medkänsla och respekt för individens integritet. De understryker den viktiga roll som vårdpersonalen spelar i att erbjuda vård efter behov, och dessa principer är utan tvekan viktiga.

Samtidigt kan vi inte bortse från vikten av lag och ordning i detta sammanhang. Att införa angiverikrav är ett steg i riktning mot att säkerställa nationell säkerhet och kontroll över invandringen. Det är viktigt att identifiera och spåra personer som vistas i landet utan tillstånd, av säkerhetsskäl.

Lag och ordning är en grundsten i ett fungerande samhälle. Genom att ha kontroll över vilka som vistas i vårt land, varför de är här, och om de har rätt att vara här, kan vi säkerställa att våra resurser används rättvist och att medborgare och lagliga invånare inte missgynnas. Att följa våra lagar och regler är en grundläggande princip som inte kan offras.

Situationen med papperslösa i Sverige är komplex, och det finns rättigheter och stöd tillgängliga för dem. Samtidigt är det nödvändigt att vi upprätthåller vårt lands lagar och ordning för att säkerställa en rättvis och säker framtid för alla.